Dyner

Der er 16 varer.

Dyner til hele familien.

Her finder du gode kvalitets dyner til hele familien. Vi har dyner til de mindste - babydyne og juniordyne i flere kvaliteter samt dyner til voksne i to længder 200 og 220 cm. Vælg din nye dyne ud fra dine personlige behov, om du er en varm person og har brug for en tyndere dyne eller behov for ekstra varme. Vi har dyner...

Dyner til hele familien.

Her finder du gode kvalitets dyner til hele familien. Vi har dyner til de mindste - babydyne og juniordyne i flere kvaliteter samt dyner til voksne i to længder 200 og 220 cm. Vælg din nye dyne ud fra dine personlige behov, om du er en varm person og har brug for en tyndere dyne eller behov for ekstra varme. Vi har dyner med syntetiske fibre, dun/fjer, som kanaldyner, kasettedyner, sommerdyner/vattæpper, silkedyner, helårsdyner og vinterdyner i forskellige vægte og kvaliteter. 

En dyne er blevet væsentlig mere avanceret, end dengang oldemor puttede sig med en ulden sæk, godt stoppet med halm. Idag kræver det et godt overblik, for at vælge den rette dyne til den enkelte person og hvilken temperatur man sover i. Generelt hænger pris og kvalitet nøje sammen. Dyner kan fås i prisklasser fra kr. 150,- for en billig kunstdyne og op til kr. 3900,- for den bedste og dyreste dundyne. Hvis du ønsker en dundyne af god kvalitet, kan en sådan nemt snige sig op over kr. 1000,-.

Dynes varmeevne bestemmes af mængden af luft i dynen, da det primær er luft der holder på varmen. Derfor, jo lettere og luftigere fyldet er, jo mindre fyld skal der være, for at det varmer. Det vil sige, hvis vi tager to dyner med fjer og dun er lige tykke, vil den der vejer mindst, være den varmeste. Tager man en god syntetisk dyne, kan denne være lige så god varm, som den med naturfyld (dun og fjer).

Valg af dun/fjer som dynefyld - er dun og fjer særdeles velegnede, da de er lette og bløde samt har en høj isoleringsevne. Mellem dunets tusinde fimrehår,  danner sig små luftlommer og det er luften mellem disse tråde, der giver den bedste isolering. Fjer kan som dun ikke indeholde luft og isolerer derfor dårligere. Ligesom store dun isolerer bedre en små dun - og da gåsedun er større end andedun, er gåsedun bedre isolerende. Dyner af naturfyld, har i forhold til dyner af kunstfyld, en bedre egenskab til at optage den sved, som man om natten udskiller under søvn. I løbet af natten afgiver mennesket i gennemsnit op mod en halv liter sved. Derfor er det vigtigt at dynen får lov at dampe af, inden sengen redes - her må dynen gerne rystes og luftes jævnligt, da dette giver luft mellen dunene, så de igen isolerer bedre. Dyner med naturfyld må ikke støvsuges og bankes og lufter man dynen, må denne ikke udsættes for direkte sollys, derfor anbefaler vi at man beholder betrækket på under luftning.

Bæreevne  - et et udtryk for, hvor meget luft fyldet kan rumme og dermed hvor godt det isolerer. Jo højere bæreevne jo bedre dun får du i din dyne. En dyne med naturfyld (dun/fjer) opdeles i seks kategorier.

  • En bæreevne over 11, betyder at mindst 95 procent af fyldet er dun.
  • En bæreevne over 10, betyder at mindst 90 procent af fyldet er dun.
  • En bæreevne over 8, betyder at mindst 51 procent af fyldet er dun.
  • En bæreevne over 6, betyder at mindst 15 procent af fyldet er dun.
  • En bæreevne over 4, betyder at mindst 15 procent af fyldet er dun.
  • En bæreevne over 2 betyder, at fyldet stort set kun består af fjer.

Syntetisk fyld - vælger man en dyne med syntetisk fyld, som kan bestå af kortfibre, endeløse fibre eller kuglefibre. Kortfibre og endeløse fibre findes i to variationer: masivfibre og hulfibre. Massivfibre ligner spaghetti, de indeholder ingen luft og isolerer derfor ikke særlig godt. Hulfibre ligner makoroni og indeholder meget luft, hvorfor de isolerer godt. Kunstdyner optager ikke den fugt vi afgiver om natten, på samme måde som en dyne af naturfyld.

Kunstdyner er længe blevet markedsført, som allergidyner, men at kunstfyld skulle være bedre egnet til allergikere er en myte. Støvmider kan nemlig sagtens leve og trives i en kunstdyne. Derfor er det afgørende om dynen kan vaskes, da man ved en vask på 40 grader, kun vil halvere antallet af støvmider, men en vask ved 60 grader vil helt fjerne støvmiderne. Derfor bør allergikere kun købe dyner og puder der kan vaskes ssved 60 grader. Mange syntetiske dyner tåler vask, men som regel kun ved 40 grader. Dundyner kan også vaskes, det afhænger dog af fyldets kvalitet og behandlingen hos producenten - dyner overvejende af fjer, bør derimod ikke vaskes.

Silkedyner - Silke er 100% naturprodukt, som bruges i fremstillingen af de fineste og mest eksklusive tekstiler, verden over. Silke er 100% et naturprodukt og ligeledes naturligt anti-bakteriel, hvilket betyder at eksempeltvis husstøvmider ikke kan trives og er derfor yderst velegnede til personer med allergi. Silkedyner er en serie af kvalitetsprodukter, som giver dig en soveoplevelse på 1. klasse og samtidig fuldt udbytte af silkens gode egenskaber. En silkedyne lægger sig tættere til kroppen og dynens konstruktion af silken gør, at fyldet ikke klumper sammen. Silke har ligeledes en utrolig god temperaturregulerende egenskab, hvilket gør at silken holder på varmen, når det er koldt og virker kølende når det er varmt, som gør at kroppens temperatur holdes på et jævnt niveau. Hermed opnår du en mere jævn og behagelig søvn. Silkedyner fås i varme helårsdyner og lette sommerdyner. 

Silkedynen anbefales, istedet for vask, at hænges udfor til luftning og eventuelt rystes.

Syntet dyner - en vifte af fiberdyner, som er tilpasset forskellige behov og forhold. Fordelen ved en fiberdyne er, at de ikke optager fugt, at de er allergivenlige, da husstøvmiderne ikke kan leve i dem - og de er nemme at vaske. Fiberdynens evner gør, at de ofte bliver brugt på hoteller, i sommerhuse og gæsteværelser.

Vask af dyner - En dyne af høj standard vil kræve en vask ved 40-60 grader og høj vandstand. Vasken afsluttes med en kraftig centrifugering. Fyldet i dyne eller pude, om det er dun, fjer eller syntetisk fyld, falde sammen efter vask og bolstret kan risikere at krympe. Tørretumbling af en dyne kan tage 3-4 timer - men det er meget vigtigt at dynen tørre helt i tumbleren, da den ellers vil mugne. Fjer tørrer langsommerer end dun og det frarådes at vaske dyner/puder med overvejende fjer. Tør dynen ved 60 grader og benyt en så stor tørretumbler som mulig, med et par tennisbolde, hvilket sikre at fyldet fordeler lig jævnt. Det kan også anbefales at veje dyne/pude inden vask, da man herved kan kontrollere om dynen er 100% tør.

Oeko-Tek standard 100 mærkning, betyder at de ikke indeholder skadelige stoffer eller kemikalier og jævnfører gældende internationale standarder.

BSCI-mærkning - The Business Social Compliance Initiative er et førende business-drevet initiativ for virksomheder forpligtet til at forbedre arbejdsforholdene i den globale forsyningskæde. Ligledes er vi forbrugere med til at støtte og tage socialt ansvar, sammen med Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) som gennem mere end 10 år, har arbejdet for en fair og respektful relation med udenlandske handelspartnere.

Mindre
Mere
Viser 1 - 16 af 16 varer
Acceptér

Vi bruger cookies for at forbedre dine handle oplevelser